Cikkeink

Gát Családi Nap a mi utcánkban

Október 4-én szombaton, délután 2 és 6 óra között, minden Gát utcai és szomszédos utcában lakót és érdeklődőt szeretettel várunk a Gát Családi Napon. Abban a házban, ahol a Kék Pont ferencvárosi ambulanciája működik, Budapest IX. Gát utca 25. Korábban beszámoltunk róla, hogy az őszt egy új projekttel kezdtük, amelynek címe: Gát Család. A Kék Pont központi ambulanciája abban a Gát utcában működik (Budapest, IX.ker.), amelyik a nagy pesti árvíz idején kapta a nevét, az ott húzódó ferencvárosi gátról. A Gát utca projektünk is a védekezés, megelőzés és együttműködés szimbóluma.

A projekt keretében elindítottuk a Gát család blogot is és célunk  volt az is, hogy októberben, egy komplex családi nap keretén belül, – eljutva minél több környékbelihez – az adott egészségügyi, mentális és életvezetési problémákra reagálva  információkat nyújtsunk, és felajánljuk a Kék Pont személyre szabott szociális, egészségügyi és jogsegély szolgáltatásait.

Részletes program:

Gát Családi Nap

a mi utcánk egészségéért

IX. Gát utca 25. (a lépcsőházban, az udvaron és az I.8-ban)

ingyenes programok:

–          vérnyomás-és vércukormérés

–          HIV/AIDS és hepatitis szűrés

–          alkohol és drog-totó, motyó

–          orvosi, pszichológiai tanácsadás (függőségek, táplálkozás, asztma, cukorbetegség) és jogsegély

–          Gát Család klub, közös beszélgetés kávéval és sütivel

–          15-20 perces akupresszúrás masszázs

–          lépcsőházi mozi

–          közös uzsonna

–          zene

–          5-kor EGÉSZSÉG-TOMBOLA, fődíj: egy Csepel Csillag kerékpár!!

A Gát Család program a „Szociális városrehabilitáció a Ferencvárosban, József Attila Terv I. ütem” városrehabilitációs projekt (KMOP- 5.1.1 /B-12-k-2012-0003) keretében elkülönített Programalap 1.794.610 Ft összeg támogatást nyert miniprojektjének keretében valósul meg.