Bezártuk a sarkot


A Kék Pont Kontakt Program az alapítvány ártalomcsökkentő programjainak központja volt 2006 - 2014 augusztusa között, ahol komplex egészségügyi-és szociális, illetve jogsegély szolgáltatásokat nyújtottunk.

2014 januárjától a Józsefvárosi Önkormányzat váratlanul felbontotta velünk az együttműködést, majd 2014 tavaszán a képviselőtestület nem fogadta el a szakmai beszámolónkat, amit előzőleg, minden évben egyhangúlag elfogadott. Ezt követően az önkormányzat megszűntette számunkra a kedvezményes bérleti díjat és az új, drasztikusan megemelt díjat már nem tudtuk fizetni a bérelt helyiségcsoportért.

2013 őszéig (azt megelőzve, hogy 2014 elején a képviselőtestület új KEF tagságot kezdeményezett, immáron a Kék Pont kizárásával), a Kék Pont aktív tagja volt a Józsefvárosi Kábítószerügyi Fórumnak , igazgatónk volt a civil testület szakmai elnöke. Prof. Rácz József, ennek a munkának a keretében állította össze ezt a szakmai anyagot, javaslat csomagot - a Megálló Alapítvány segítségével - a kerületi súlyos droghelyzet kezelésére, a helyi drogstratégia tervezési folyamatában. Az anyag munkaanyag, tudomásunk szerint az önkormányzat által egyelőre elfogadásra nem került, ezért a javítások és a kiemelések is szerepelnek benne.

A józsefvárosi súlyos droghelyzetre reagálva mi már 2010-ben elküldtük megoldási javaslatainkat Kocsis Máté polgármesternek.

 

FELÉPÜLÉSI HÉT 2016. ÁPRILIS 4 -10.

Meghoztad a döntést, hogy változtatsz az életeden? Gyere  el a Kék Pont Felépülési Hét programsorozatának eseményeire és kóstolj most bele olyan a  testet, lelket és szellemet érintő programokba, amiket  utána a Kék Pont központokban is elérhetsz! Tovább...

 

 

 

FELÉPÜLÉSI MI - MICSODA

"Felépülési értelmező szótár", ahogyan a Kék Pont látja...

Projektjeink

"A NAGY NYÁLTESZT" - Európai HIV- HEPATITIS Szűrés Hét, 2015. november 20-27.

ÁLLANDÓ SZŰRÉSI IDŐPONT: péntek 11-13ig, előzetes telefon ajánlott

Biopolitikai Műhely

Gát Család

Peer Kapitány (lezárult 2014. június)

Kannabiszpont

Party Service

City Art Műhely (lezárult: 2013. december 31.)
Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a Kék Pont Alapítványnak!

A kedvezményezett adószáma: 18231148- 1- 43

A kedvezményezett neve: Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány

Letölthető rendelkező nyilatkozat

Facebook