Cikkeink

A szépnek érzem magam érzése

“Hennafestés, tűcsere program, drogok, csajok…. Hogyan is jön ez össze? A henna katalizátor. Az intimitás, a beszélgetés és a végeredmény „mellékterméke”: a szépnek érzem magam érzése a fontos.” – írja Hegyiné Hegedűs Gyöngyvér önkéntes andragógus.

Majd így folytatja személyes hangú ajánlójában: “Fél éve dolgozom a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány „Csere Csak Csajoknak” ártalomcsökkentő programjában, „kiegészítő szolgáltatásként”. Mint ahogy bárki közülünk, a kontaktba bejáró lányok is szeretik magukat szebbnek, jobbnak látni, képzelni. Célom az, hogy a drogos jelző mögötti pulzáló masszát feloldva az egyéni sorsokra és az egyéni esetkezelésre hívjam fel a figyelmet, szemben az egységes, stigmatizáló megoldásokkal. Az önkéntes munka során szerzett tapasztalataimat adom elő a XVI. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és XI. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferenciáján. A konferencia idei, 2014-es kulcsszava, a többi ellátási szinttel, szakmai és érdekvédelmi szervezettel, szövetséggel való együttműködés.”

Mint az már ismeretes, a Kék Pont nyolcadik kerületi Kontakt tűcsere programjának nem sikerült a Józsefvárosi Önkormányzattal való megromlott viszonyát rendezni, és miután a kerület vezetése felbontotta a Kék Ponttal még 2010-ben kötött együttműködési megállapodást, a program 2014 szeptemberétől megszűnik.

Gyöngyvér előadására szeptember 12-én, 12.45-től kerül sor, a Pszichiátria és Addiktológia szakmai blokkban. A konferencia  nyitott minden érdeklődő előtt.

Mindenkinek szeretettel ajánljuk a programot, Gyöngyvérnek köszönjük azt a fantasztikus önkéntes munkát, amivel egy kis örömet nyújtott női klienseinknek és hozzájárult programunk szinesítéséhez!