Cikkeink

LOVEBUG VINTAGE Vásár és Kék Pont támogató hétvége

Speciális,  két napos, kedvezményes vintage jótékonysági vásár lesz a LOVEBUG Vintage szalonban (Margit krt. 62., Budapest) MÁJUS 23 és 24-én, PÉNTEKEN 14.00-20.00-ig és SZOMBATON 12.00-18.00 óra között, a Kék Pont javára! A jótékonysági vásár ötlete a szalont üzemeltető Kertész Violettának köszönhetően született meg, a kiállított termékek a Norvég Civil Alap támogatásával létrehozott programunkban készültek. Köszönjük együttműködő partnereink és támogatóink segítségét!

A galérián található szecessziós kiállítás mellett a KÉK PONT Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány minivására kap helyet, ahol olyan kézműves produktumokat ajándékozunk támogatásért cserébe,  melyeket hulladékok, vagy kidobásra szánt alapanyagok újrahasznosításával készítettek önkéntesek, és a Kék Pont intravénás szerhasználó kliensei, közösen. 
A vásáron a Kék Pont új, Segítők a Sarokról (NCTA támogatással) sorstárs-programjának keretén belül alakult adománygyűjtő csoport, öko-kreatív foglalkozásain készített termékekért cserébe lehet támogatói jegyeket vásárolni 500.-, 1000.-, és 1500.- Ft értékben.  A megvalósult kézműves foglalkozások célja, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő, hajléktalansággal, problémás szerhasználattal küzdő kliensek számára létrehozzunk egy elfoglaltságot, melynek során fejleszthetik kreativitásukat, tagjai lehetnek egy csoportnak, érezhetik, hogy számítanak rájuk, és szükség van munkájukra, ötleteikre. A kliensek közös tevékenységbe való bevonása, munkatársként való kezelése az empowerment része, ami a sikerélmény, és a befogadottság számukra szinte ismeretlen élményével adhat nekik erőt a mindennapokhoz.

Az adományok a Kék Pont tűcsere programjának költségeihez járulnak hozzá, az összegtől függően előreláthatólag eszközt (teszteket, óvszert, és egyéb egészségügyi eszközöket ) tudunk belőle majd vásárolni.

Az esemény facebook oldal itt tekinthető meg.