Cikkeink

Csajok a Sarkon – egy kutatás képeiről és a 4 éves "Csajnapról"

Ünnepelünk! Március 7-én, pénteken, a Nőnap előestéjén, 4 éves volt a Csere Csak Csajoknak programunk, amely Kék Pont nyolcadik kerületi tűcsere programjának hétfői szolgáltatása. Ezeken a napokon csak női segítők, csak női klienseket fogadnak, így teremtve egy intim és bizalmi légkört, védett kapcsolatot a hozzánk betérő nők, és az őket fogadó szakemberek (szociális munkás, orvos, pszichológus, jogász) között.

A születésnap apropóján Csajok a Sarkon címmel születésnapi partit rendeztünk a budapesti Ankertben. (az esemény facebook oldala itt)

A rendezvénynek különleges aktualitást adott az a fotókiállítás, amely a kanadai Camille Stengel kriminológus kutatása nyomán és a Kenti Egyetem, illetve az ELTE együttműködésében született meg. Camille hónapokig dolgozott együtt a “Csere Csak Csajok” program szakmai csapatával és a bejáró kliensekkel. A doktori kutatás módszertana ún.  Részvételi Akciókutatás volt. E megközelítés célja, hogy együttműködésen keresztül demokratizálja a kutatást. Ellentétben néhány hagyományos kutatási módszerrel, ahol egyértelmű hatalmi dinamika észlelhető a kutató és a kutatottak között, a Részvételi Akciókutatás arra törekszik, hogy megszüntesse ezt a viszonyt, és a hatalmat a kutatás résztvevőinek kezébe helyezze. A kiállítás tehát  hét hónapnyi önkéntesség, találkozók és kreatív fényképes workshopok, valamint a Csajnap munkatársaival és néhány kliensével készült interjúk eredménye. Klienseink eldobható fényképezőgépeket kaptak, amivel készíthették  fotóikat. E képek megjelenítik az ártalom és az ártalomcsökkentés egyedülálló és dinamikus értelmezését, ahogyan azt az injektáló szerfogyasztó és az ártalomcsökkentő központban dolgozó nők megtapasztalják és értelmezik.

Nagyon sokan eljöttek a születésnapi partire, köszönjük ezt a kitüntetett figyelmet!

FIGYELEM!
A születésnapi partin lehetőség volt felköszönteni is az ünnepeltet, már aznap este közel 100 ezer Ft gyűlt össze.  Ha a 4. szülinapra rímelve, minimum 4444Ft-tal segítenéd Te is a programot, ajándék fotót kapsz a kiállítottak közül!

A kiállítás képeinek facebookos  fotó albuma itt látható.

Átutalás után küldj egy igazoló mailt a csajnap@gmail.com címünkre és jelezd, hogy melyik képet szeretnéd! Számlaszámunk: 10300002-20600925-00003285

És hogy mire elég 4444 Ft? 

Pl: 158 db fecskendőre, 59 db óvszerre, 1 db HIV nyáltesztre (gyorsteszt) és 1,5 óra szociális munkás konzultációra. Köszönjük! 

Köszönjük a támogatásokat!