Cikkeink

Kristóf vezetésével frissül a Party Service önkéntes programunk

Néhány napja írtuk a facebook oldalunkon, hogy eddigi koordinátorunk,  Stánicz Nóri, egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni nálunk  a Party Service koordinátori feladatait, amely nálunk hagyományosan önkéntes munkában zajlik. Ígértük azt is, hogy hamarosan bemutatkozik új koordinátorunk – aki eddigi dolgozott már a teamben önkéntesként – új terveivel.

Íme, ismerkedjetek meg Hajas Kristóffal!

Sziasztok! Kristófnak hívnak, és idén szeptembertől kezdve én vagyok a Kékpont Party Service új koordinátora. Közgazdász végzettségem van, emellett rajongok az autóvezetésért, a téli sportokért, kedvenc időtöltésem pedig új arcok és környezetek megismerése. Gimnazista korom óta járok rendezvényekre és szórakozóhelyekre, és saját ügyemként tekintek az ártalomcsökkentésre, amely legfontosabb elemeinek a higiéniát, a személy- és vagyonbiztonságot, valamint az egymásra való odafigyelést tartom. Legnagyobb erősségeimet kitartásomban, kreativitásomban, és a csapatmunka-készségemben látom. Feltett szándékom, hogy a munkásságom révén öregbítsem a Kékpont PS hírnevét, szakmai profilját kiterjesszem eddig általunk érintetlen területekre is. Ha találkoznánk a pest környéki éjszakai életben, nézz be hozzánk egy pacsira, és ha úgy érzed, meg van benned az elhivatottság a PS-es önkéntességhez, keress minket meg!

 

Neo-PS terv:

Hosszú távú célkitűzések:

1. Kikerülni a goa-psy szubkult bűvköréből – 14+-os partik, dnb, techno, house stb. stb. partik

2. A legális-illegális szerek ártalmainak hangsúlyozásához képest arányaiban megnövelni a higiénia, személy- és vagyonbiztonság, egymásra való odafigyelés fontosságának hangsúlyozását.

3. Egy olyan, kritikus-méretet elérve önmagát fejlesztő webes adatbázis létrehozása, amely meghatározott szempontok alapján kategorizál és minősít rendezvényeket és szórakozóhelyeket.

Középtávú (folyamatos) célkitűzések

1. Adatbázis építéshez adatgyűjtés

2. Minél több rendezvényszervezővel, szórakozóhellyel, lehetséges támogatóval való kapcsolatfelvétel

3. A csapatkohézió erősítése minden lehetséges eszközzel!!!

Rövid távú célkitűzések

1. A PS tevékenységének szabályozása egy keretrendszer, „PS-alkotmány” révén. (Tudom, ma már az „alkotmány” kifejezés szitokszónak számít, itt ez alatt az USA alkotmányára kell gondolni (~7 oldal, ~300 éve változatlan, ~25 kiegészítés ez alatt az idő alatt))

a. hierarchia (szintén lazán értelmezendő), letisztázott szerepkörök

b. (a kliensekre és a szervezetre vagy annak tagjaira is vonatkozó) vészhelyzetek, krízisek kezelésének sablonja

c. bármi felvethető, minden meg lesz közösségileg tárgyalva

2. hatékonyabb kommunikáció a szervezeten belül (időpontok és helyszínek rögzítése, rutinok kialakítása, alapvetően azért, hogy kevesebbet kelljen gondolkodni és ad-hoc hibaelhárítani)

3. Havi min. két csapat találkozó! Egy szupervízió, és egy kötött teamelés!

Hajas Kristóf koordinátorunkkal és a Party Service programmal  a 06-70/607-50-42-es számon lehet kapcsolatba lépni, illetve az info@kekpont.hu címen és a program facebook oldalán keresztül!